You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Ontdek PERI

Mijlpalen van ons bedrijf

Vergezel ons op een indrukwekkende reis door de drukke en interessante geschiedenis van PERI. Geavanceerde bekistingen en steigers evenals fascinerend gebouwen karakteriseren de bedrijfsontwikkeling van het bedrijf.

1969

Het begin

Oprichting van het bedrijf

Artur Schwörer richtte, samen met zijn vrouw Christl, het PERI bedrijf op. Het doel van de onderneming is de rationalisatie van de betonnen constructie. Bouwwerkzaamheden moet eenvoudiger, sneller en veiliger.

PERI is een Grieks voorvoegsel en betekent "rondom".

De bekisting omringt het beton - de steigers staan rond het gebouw.

 

PERI T 70

De eerste drager wordt geproduceerd, de PERI-T70 is geboren. Het eerste order bestaat uit 80 dragers met een lengte van 3.05 m. De dragers zijn geïmpregneerd met de hand door gebruik van een spons en vervolgens meteen geladen op de vrachtwagen. De jaarlijkse productie is ca. 50.000 strekkende meter.

De productiehal werd gebouwd op het 6.000 m² grote bedrijfsterrein in Weissenhorn.

1970

Eerste grote opdracht

Scharnebeck lift voor schepen in de buurt van Lüneburg, Duitsland

De grootste dubbele verticale lift voor schepen ter wereld verbindt het Mittelland-kanaal en de rivier de Elbe, de lift overbrugt een hoogteverschil van 38 m.

1972

De eerste filialen worden geopend

PERI breidt uit in Duitsland 

De eerste filialen worden geopend in Hamburg en Stuttgart.

1974

De eerste dochterondernemingen

PERI breidt uit in Europa

De eerste dochterondernemingen worden opgericht in Zwitserland en Frankrijk.

1984

Op weg naar een nieuw tijdperk

PERI USA

De eerst dochteronderneming buiten Europa. 

GT 24 houten bekistingsdrager

Als een verdere ontwikkeling van de T-70 V met zijn hoogte van 36 cm, biedt de nieuwe GT 24 houten bekistingsdrager meer flexibiliteit op de bouwwerf dankzij 12 cm minder totale hoogte maar met dezelfde dimensionale stabiliteit.

1985

Dam in Turkije en TRIO paneelbekisting

Atatürk Dam, Turkije

De SKS enkelzijdig klimbekisting begint haar internationaal succesverhaal met de bouw van de derde grootste dam ter wereld.

Europa´s toonaangevende wandbekisting wordt gelanceerd

De universele wandbekisting wordt gekenmerkt door het feit dat slechts enkele individuele componenten nodig zijn, wat resulteert in sneller bekistingswerk. Een paar jaar later werd het systeem TRIO de marktleider.

1989

ACS, het automatisch klimsysteem

Een nieuwe mijlpaal in de automatische klimtechnologie

PERI introduceert het ACS, het automatisch klimsysteem. Klimmen vindt plaats met het hydraulische klimmechanisme zonder het gebruik van een kraan. Goed ontworpen werkplatvormen beschermen personeel tijdens alle weersomstandigheden.

1991

CAD software

73 moderne CAD werkplaatsen vervangen de ontwerpborden in Weissenhorn.

1992

MULTIPROP and SKYDECK

Bauma 1992

Op Bauma in 1992 presenteert PERI innovaties gemaakt van aluminium - SKYDECK vloerbekisting en MULTIPROP stempels. Laag gewicht, hoog draagvermogen, geïntegreerd meetlint en de zelfreinigende draad verklaren het snelle succes van MULTIPROP over de hele wereld.

1994

Öresund Connection, Denmark-Sweden

Bekistingsmachine voor ‘s werelds grootste monolithische tunnel

Een speciaal ter plaatse gebouwde fabriek produceert de segmenten van de tunnel in een droogdok. De individuele tunnelelementen worden gesleept naar de open zee met gebruik van pontons om vervolgens op de juiste positie te laten zinken naar de zeebodem.

PERI heeft 13 vestigingen in Duitsland en 22 dochterondernemingen over de hele wereld. De productportfolio omvat meer dan 2000 producten.

25 jaar PERI
 

1998

PERI UP steigersysteem, Petronas Towers and Quadragon

PERI UP steigersysteem

Met de ontwikkeling van het  PERI UP steigersysteem begint PERI haar activiteiten in de steigermarkt. De PERI UP T 72 gevelsteiger met T-frame en leuning is veilig en kostenefficiënt.

Petronas Torens, Kuala Lumpur, Maleisië

Tijdens de bouw van het op dat moment hoogste gebouw ter wereld (452 m) zorgt het gebruik van het ACS automatische klimsysteem voor een vlotte en probleemloze vooruitgang van de werken.

Nieuw administratief gebouw 

Met de Quadragon zorgt PERI voor een ultra modern kantoorgebouw voor haar personeel in Weißenhorn

2000

PERI met een nieuw logo

Nieuw PERI logo

De horizontale pijl symboliseert de toenemende aanwezigheid op de markt en het groeiend aantal tevreden klanten. De verticale pijl staat voor de verbetering van de kwaliteit van alle PERI diensten.

Productie

20.000 meter aan dragers worden er dagelijks geproduceerd.

2003

Langste hangbrug ter wereld

Viaduct van Millau, Frankrijk

De 2.5 km brug met tuiconstructie is gebouwd met behulp van een speciale stalen bekisting, deze steeg gestaag omhoog per cyclus met behulp van het ACS automatisch klimsysteem.

2004

Van sculptuur tot gebouw

Turning Torso, Zweden

Vanwege de torso-achtige architectuur vereist het 190 m hoge kantoor- en wooncomplex een bijzonder efficiënte bekistingsconcept met ACS klimeenheden.

2005

Uitdaging voor de bekistingstechnologie en investering in de toekomst

Mercedes Benz Museum, Stuttgart, Duitsland 

Het proefproject voor serie vervaardigde 3D bekistingseenheden zet nieuwe standaarden in de bekistingstechnologie.

Investering in de toekomst

PERI breidt het productiegebied uit met 80% en verdubbelt de grootte van de logistieke en leveringsfaciliteiten. Alles samen investeert PERI ongeveer 80 miljoen euro in Weissenhorn.

2007

VARIOKIT engineering construction kit

Flexibiliteit en functionaliteit voor een breed scala aan ondersteunende structuren

Voor vele combinaties in de bouw van tunnels, bruggen en gebouwen biedt PERI voor de eerste keer een bouwpakket aan bestaande uit gestandaardiseerde, verhuurbare systeemonderdelen en verbindingsmiddelen.

Continuïteit 

Het bestuur in 2007 - oprichter Artur Schwörer (overleden in 2009) met zijn zonen Alexander en Christian.

Duurzaamheid 

De biomassa energiecentrale op de centrale productie site in Weissenhorn staat symbool voor de gecombineerde economische en ecologische duurzaamheid bij PERI.

2008

Indrukwekkende bruggenbouw

Sheikh Khalifa Brug, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten 

Met een lengte van 1.455 km en de indrukwekkende breedte van 60 m verbindt de Sheikh Khalifa brug het vasteland van Abu Dhabi met het Saadiyat eiland.

2011

Bouwplaats van de eeuw

Herontwikkeling van het Panamakanaal

De nieuwbouw van de gigantische sluisfaciliteiten aan de Atlantische en Stille Oceaan is de grootste bestelling in de geschiedenis van het bedrijf.

2012

myPERI - the Online Portal

Actuele, transparante en 24/7 beschikbare info

PERI is de eerste bekistings- en steigersproducent die zijn klanten directe toegang biedt tot de vereiste informatie. Alle projectdocumentatie is online beschikbaar en dit op elk moment.