You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

31
okt.
31
okt.

PERI benadrukt groeiambities voor PERI UP met nieuwe steigerfabriek in Günzburg

31 okt. 2017


Nieuwe state-of-the art fabriek garandeert capaciteit en topkwaliteit, Günzburg

Schijndel, 31 oktober 2017 – PERI, leverancier van bekistingssystemen voor de bouw en van steigers voor bouw en industrie, en marktleider in Nederland, heeft een nieuwe productievestiging geopend in het Duitse Günzburg. De locatie werd op 22 september 2017 officieel geopend en wordt PERI’s hoofdvestiging voor de productie van zijn PERI UP-steigertechnologie. Deze opening is dan ook een strategische mijlpaal in PERI’s grote groeiambities in het Nederlandse steigersegment.

Doordat PERI’s hoofdfabriek in Weissenhorn (Duitsland) weinig uitbreidingsmogelijkheden bood, startte het bedrijf in januari 2016 met de bouw van een extra vestiging in het naburige Günzburg. Deze nieuwe vestiging is een van de meest efficiënte steigerfabrieken ter wereld, met state-of-the-art lasprocessen en volledig geautomatiseerde lasrobots (foto links) die een consistente en zeer hoogwaardige kwaliteit garanderen. Daarnaast is ook het PERI-kwaliteitssysteem van het hoogste niveau, met zeer precieze meettechnologie die continu een hoge productiekwaliteit verzekert. De efficiëntie van de fabriek is optimaal doordat het complete productieproces is afgestemd op de zogenoemde value streams die alle materiaal- en communicatiestromen in de fabriek optimaliseren.

Forse ambities voor PERI UP in Nederland

De opening van de vestiging in Günzburg is een mijlpaal voor PERI UP. Onder die naam biedt PERI zijn steigeroplossingen aan, een segment waarin PERI veel expertise én groeipotentieel heeft. Reiner Schwarz, directeur van PERI Benelux: “PERI heeft een lange traditie in bekistingen en wordt in Nederland vooral daarmee geassocieerd. We bieden met PERI UP ondertussen ook een uitstekende oplossing op het gebied van steigers. Onze steigers zijn bovendien uniek voor de Nederlandse markt dankzij hun dubbele combineerbaarheid: niet alleen kunnen de gevelsteigers van PERI UP Easy gecombineerd worden met de steigeroplossingen van PERI UP Flex, deze laatste is ook nog eens goed en efficiënt te combineren als ondersteuningssteiger, vlechtsteiger en trappenhuis met al onze bekistingssystemen.”

Doordat de site in Günzburg bijna volledig gewijd is aan de productie van PERI UP, is die cruciaal voor PERI Nederland. Reiner Schwarz: “De nieuwe fabriek in Günzburg, op een steenworp afstand van de bestaande fabrieken in Weissenhorn, heeft voldoende capaciteit en uitbreidingsmogelijkheden om genoeg PERI UP Flex- en PERI UP Easy-steigers te produceren voor alle landen waar PERI actief is. Daardoor kunnen we dit product in Nederland volop in de markt zetten. In Duitsland, waar ons internationale hoofdkantoor is gevestigd, is PERI UP al langer een succes en ik kijk er enorm naar uit die ambitie ook in Nederland waar te maken.”

Eind 2017 reeds starten de eerste activiteiten voor de verdere uitbreiding van de Günzburg-site met een eigen verzinkerij en een geheel automatische en geïntegreerde productielijn voor PERI UP Easy.

Contact
Afdeling Marketing
+31 (73) 5479100
e-mail