You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Renovatie en uitbreiding van het gemeentehuis van Lille

Project data

Locatie: Lille, België

Het oude gemeentehuis van Lille in de Antwerpse Kempen werd onlangs grondig gerenoveerd en uitgebreid. Het oudste gedeelte van het gemeentehuis uit 1924 werd afgebroken; het gedeelte dat in 1994 bijgebouwd werd bleef behouden. Tussen dit recentere deel en een voormalige dokterswoning, die als bouwkundig erfgoed geïnventariseerd is, werd een nieuwbouwgedeelte van drie verdiepingen ingeplant. Het aannemersbedrijf Driesen nv uit Overpelt nam de nieuwbouw voor zijn rekening en schakelde PERI in voor het storten van de vloerplaten en van het complex hellend dak met torsie. Het technisch uitwerken van een bekistingsoplossing voor deze dakstructuur was een hele uitdaging, die PERI tot een goed eind bracht.

Vereisten

 • Omwille van de buitengewone vorm van de dakstructuur moesten alle bekistingsplannen in 3D uitgewerkt en aangeleverd worden.
 • Voor het storten van de complexe gewelfde dakplaat was een zeer goed doordachte bekistingsoplossing nodig.
 • Een geschikt bekistingssysteem voor het storten van vloeren met zeer grote overspanningen tot wel tien meter.

Klantgegevens

Bouwbedrijf Driesen nv

Stuifzandstraat 36
IZ Nolimpark 4015
3900 Overpelt

Voordelen voor de klant

 • Driesen nv had in eerdere projecten ook al met SKYDECK vloerbekisting gewerkt, waardoor zij het systeem door en door kenden en vooraf wisten wat ze ervan konden verwachten.
 • Voor de constructie van de unieke dakplaat keek Driesen nv aanvankelijk naar prefaboplossingen met predallen, maar dat bleek niet mogelijk. PERI maakte een voorstel met VARIODECK dat wel werkte, waardoor ze een pasklare en haalbare oplossing aangereikt kregen.
 • PERI bracht Driesen nv in contact met BELTEK, die dankzij hun goede voorkennis van VARIODECK de montage en naadloze uitvoering van deze uiterst technische bekistingsoplossing voor hun rekening nam in onderaanneming.
 • PERI leverde een 100% veilige oplossing voor het storten van de vloerplaten onder helling.
Nick Gelenne
Projectleider Driesen nv

“De bijzondere dakconstructie met torsie moest door 4 wanden gedragen kunnen worden. Werken met predallen was in dit geval dan ook geen optie. We zijn dan in contact gekomen met PERI en hun engineeringafdeling heeft een plan uitgewerkt dat volledig beantwoordde aan onze behoeften. Het plan werd bovendien grondig toegelicht en samen doorgesproken. Bovendien kon PERI ons ook een ervaren onderaannemer aanbevelen die het volledige plan voor ons uitwerkte. Voor mij was dit de eerste keer dat ik met PERI werkte. Ik ben zeer aangenaam verrast geweest door de kwaliteit van de aangeleverde plannen, de fijne samenwerking en de perfecte uitvoering van de werken door de onderaannemer.”

PERI oplossing

 • VARIODECK voor de bekisting van de golvende dakplaat met voortschrijdende hellingsgraad
 • SKYDECK voor het storten van alle horizontale vloerplaten
 • MULTIPROP stempels met valkopsysteem voor het snel omzetten van vloerbekistingspanelen
 • PERI UP als ondersteuningssteiger voor de bekisting van hellende vloer- en dakplaten