You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Appartementen – Newport Toren C Rotterdam

Project data

Locatie: Rotterdam, Nederland

Op het project Newport Toren C aan de Siciliëboulevard in Rotterdam, is RED Betonbouw in opdracht van Van Omme & De Groot bezig met het betonwerk. Het ontwikkelteam van RED Betonbouw heeft samen met PERI en de betonleverancier alles goed doorgedacht en geëngineerd zodat de hoge kolommen veilig opgebouwd en gestort kunnen worden.

Bij dit project, waarbij vooral de enorme kolomhoogte een uitdaging is, is sprake van een echt partnership tussen betrokken partijen. Door kennis en expertise te bundelen en elkaar aan te vullen, is er gezamenlijk geëngineerd om tot het gewenste eindresultaat te komen.

De 18 kolommen van 80x80 cm met maar liefst een hoogte van 15 meter zijn nog niet eerder in Nederland gerealiseerd. Met de juiste bekisting, het op de juiste manier schoren om alles op zijn plek te houden, is alles helemaal goed verlopen. Daarnaast is het vrij bijzonder dat er 2 kolommen, die dicht bij elkaar staan, in 1x gestort konden worden door RED Betonbouw, omdat deze met behulp van de PERI bekisting en de juiste berekeningen vooraf in 1x in de kist zijn gezet waardoor er tegelijkertijd gestort kon worden.

RED Betonbouw werkt vaak samen met PERI en heeft al veel PERI materiaal in bezit, zoals DUO, MAXIMO en SKYDECK. Omdat de kolommen zichtwerk zijn en blijven staan zoals ze gestort zijn, is de keuze op het MAXIMO paneelsysteem gevallen. PERI heeft een plan gemaakt waarbij de kolombekisting opgebouwd is en daarna in zijn geheel met behulp van een kraan weggezet kon worden op de volgende plek. Het is een hele kunst bij deze joekels te zorgen dat alles bij elkaar blijft zitten en goed overeind blijft staan. Het is het grootste type dat PERI ook geëngineerd heeft. Het gedegen plan heeft ervoor gezorgd dat het een enorme tijds- en kostenbesparing heeft opgeleverd binnen de doorlooptijd van het project.

Vereisten

De kolommen van dit project moeten een strak en glad eindresultaat hebben, dus is de MAXIMO bekisting voorzien van betonplex. Ook is de doorlooptijd een belangrijke factor. Hierbij speelde het goed uitgedachte plan van PERI een belangrijke rol.

Klantgegevens

Op het project Newport Toren C aan de Siciliëboulevard in Rotterdam, is RED Betonbouw in opdracht van Van Omme & De Groot bezig met het betonwerk. Het ontwikkelteam van RED Betonbouw heeft samen met PERI en de betonleverancier alles goed doorgedacht en geëngineerd zodat de hoge kolommen veilig opgebouwd en gestort kunnen worden.

Voordelen voor de klant

 • PERI levert kwalitatief goede paneelbekistingssystemen
 • Zorgvuldige engineering en meedenken in planning en oplossingen
 • Grote hoogtes in kolommen mogelijk dankzij MAXIMO
 • MAXIMO systeem met betonplex: schoon werk, optimaal eindresultaat
 • MAXIMO hoge kolombekisting is met slechts één kraanbeweging relatief snel en eenvoudig te verplaatsen als complete unit inclusief schoren en stortplatform
 • Tijds- en kostenbesparend dankzij een goed doordacht plan én het realiseren van de enorm hoge kolommen
Dennis Bouwmeester, uitvoerder RED Betonbouw
Dennis Bouwmeester
uitvoerder RED Betonbouw

“Als terugkerende klant werken wij graag samen met PERI. Onze materieeldienst heeft ook vele PERI artikelen in het assortiment, zoals MAXIMO, SKYDECK en DUO. Je kunt goed zien dat PERI een wereldspeler is: de materialen zijn goed doordacht, van hoogwaardige kwaliteit en een optimaal gebruiksgemak. Dat spreekt ons aan. Daarnaast zijn wij ook echt met PERI in zee gegaan vanwege de service en engineering. Bij dit specifieke project zat de uitdaging vooral in de hoogte van de kolommen en de doorlooptijd van het project. Nou houden wij bij RED Betonbouw wel van een uitdaging! Samen met PERI is alles goed berekend, getekend en geëngineerd en kwam er een plan met bijbehorende bekisting van het MAXIMO systeem. Het is mooi dat we zo samen wederom iets unieks in Nederland hebben neergezet! Het is prettig te kunnen vertrouwen op de gedegen samenwerking met PERI. Ook de service is goed op orde: korte lijnen, snel schakelen en omdat ze meerdere onderdelen op voorraad hebben, is er altijd de zekerheid van voldoende materiaal. Omdat we zowel materiaal bezitten als huren, werken we met MyPERI: zo hebben we altijd inzichtelijk welk materiaal op welk werk ligt, welk huurmateriaal er geleverd of teruggegaan is, maar ook kunnen we documentatie terugzoeken. Dat laatste gebruiken we steeds minder omdat onze mensen binnen no-time de PERI systemen onder de knie hebben en zeer tevreden zijn over het gebruiksgemak van de systemen.”

PERI oplossing

Dankzij de goede engineering van PERI konden de kolommen op hoge snelheid kort achter elkaar gestort worden. Het snelle ontkisten, verplaatsen van de kolombekisting middels een kraan draagde daar aan bij. Ook lag er een goed plan ten grondslag aan het storten van dubbele kolommen én een kolom die koud tegen een bestaand pand aan stond. Een behoorlijke uitdaging op het gebied van engineering, maar daar ligt de kracht van PERI.

 • 150-200 m2 MAXIMO bekistingssysteem per kolom
 • 36 RS1000 schoren
 • RS1400 schoren
 • DUO bekistingssysteem voor de tussenwanden (in eigen beheer)
 • SKYDECK voor de vloeren (in eigen beheer)
 • Alpha 350 stempels