You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Silowanden, Dordrecht

Project data

Locatie: Dordrecht, Nederland

Op het bedrijventerrein aan de Kreekweg in de Julianahaven in Dordrecht bouwt van Schijndel Betonwerken in opdracht van hoofdaannemer Peter Peters uit Schaijk mee aan 3 opslaglocaties voor droge producten (o.a. voor kunstmest). Het neemt de bouw van de silowanden – ruim 3.500 m2 – voor zijn rekening. De bouw gebeurt in twee fases en de aannemer maakte hiervoor gebruik van 600 m2 TRIO bekisting van PERI.

 

Vereisten

 • Betonwerken Van Schijndel had een grote hoeveelheid bekistingsmateriaal nodig om in twee fases 3.500 m2 aan silowanden te kunnen storten.

 • De doorlooptijd van het project is bijzonder kort waardoor een goede planning van cruciaal belang is.

 • Omwille van de strikte timing moeten de bekistingspanelen snel omgezet kunnen worden en betekenen een snelle montage en demontage een extra troef.

 • De ruimte op de werf is eerder beperkt waardoor het afschoren van de bekisting dicht bij de wand diende te gebeuren. Men koos voor een afstempelmogelijkheid met één schoor.

 • Omwille van de hoogte van de silowanden (6,75 meter) was een sterke bekisting die stabiele en rechte wanden op die hoogte kon garanderen een absolute must.

Klantgegevens

Van Schijndel Betonwerken uit Lithoijen (Noord-Brabant), gespecialiseerd in o.a. de bouw van grote bedrijfshallen, stallen met mestkelders en utiliteitsbouw.

Voordelen voor de klant

 • PERI kon op het gevraagde moment een grote hoeveelheid wandbekisting aanleveren, nl. 600 m2 PERI TRIO.

 • Er werden 2 TRIO bekistingspanelen op elkaar en 2 panelen naast elkaar gemonteerd door gebruik van de PERI BFD klem; Dat leverde telkens één groot bekistingsoppervlak van 32 m2 op. De 4 panelen samen konden na storting bovendien als één geheel omgezet worden, hetgeen een belangrijke tijdswinst betekende voor de klant.

 • PERI TRIO is een erg stevig bekistingssysteem dat sterke, stabiele, rechte én strakke wanden oplevert – zelfs op een hoogte van 6.40 meter.

 • Dankzij een speciaal PERI TRIO-hoekelement kon bovendien tot om de hoek gestort worden; een voorkeur van de klant.

 • Ondanks de beperkte ruimte werd een stabiele afschoring verzekerd met één schoor dicht bij de wand.

Patrick van Schijndel
Zaakvoerder van van Schijndel Betonwerken

“Ik was op zoek naar een gemakkelijke bekisting met weinig schoren om zo veel mogelijk tijd te winnen. Die vond ik in de TRIO wandbekisting van PERI. Het zijn grote elementen waardoor weinig naden gevormd worden in het betonoppervlak. Ondanks hun omvang zijn de kisten erg star en volstaat één stempel. Qua gebruiksvriendelijkheid en snelheid kan dat tellen. Voor de bekisting van de hoeken zorgde PERI voor erg duidelijke tekeningen waarmee we op de bouwplaats meteen aan de slag konden. De grote troef van PERI? Ze hebben voldoende voorraad en planning en service zijn prima. Een bedrijf dat erg flexibel is, goed met je communiceert en gemaakte afspraken nakomt; kortom een partner waarop je kan bouwen.”

PERI oplossing

 • PERI TRIO wandbekisting. De TRIO wandpanelen – 2,40 meter hoog & 3,30 meter breed – werden twee hoog en twee breed aan elkaar gemonteerd met de BFD klem. Dat leverde een bekistingsoppervlak van 4,80 m hoogte en 6,60 m breedte of 32 m2 op. Dat leverde snelle bekistingstijden op. De panelen konden bovendien gemonteerd omgezet worden met een aanzienlijke tijdswinst als resultaat.

 • PERI TRIO werd op deze werf geleverd met extra binnen- en buitenhoekpanelen voor stortingen net om de hoek.

PERI systemen