You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Nieuwe brug over de Essche Stroom, Esch/Haaren

Project data

Locatie: Esch, Nederland

Bij dit compacte, maar behoorlijk complexe civiele werk, staat of valt het project met de juiste uitvoering. Niet alleen een goed werkend bekistingssysteem en de juiste engineering, maar ook perfecte samenwerking is daarbij van groot belang.

Aannemer Strukton kent PERI al uit eerdere werken en heeft ook voor dit project gekozen voor de expertise van PERI om tot een passende bekistingsoplossing te komen. Strukton heeft helder gemaakt wat er gemaakt moest worden en PERI heeft al deze factoren meegenomen in de engineering van de bekisting.

Met behulp van het veelzijdige bekistingssysteem VARIOKIT en in goed overleg met de aannemer, heeft PERI 18 complete prefab elementen voorgemonteerd aangeleverd op de bouw. In de prefab dekbekisting is de straal van de toog van de brug opgenomen. In de totale engineering hiervan heeft PERI rekening gehouden met de geringe hoogte van bekisten en ontkisten omdat er weinig ruimte is tussen de staalconstructie en de onderkant van de brug.

Na het plaatsen van het bekistingssysteem, het vlechtwerk en de randkisten, is het 110 cm dikke dek met voorspanning in het werk gestort, met maar liefst 250 kuub beton. Voor het ontkisten maakte PERI met behulp van het VARIOKIT systeem een ontkistingswagen, zodat er geen mensen tussen het staal en het ponton hoeven te komen.

Vereisten

De korte doorlooptijd van het project is één van de redenen waarom er gekozen is voor prefab elementen, opgebouwd uit het VARIOKIT systeem. Vanwege de geringe hoogte van bekisten en ontkisten bood het uitermate flexibele bekistingssysteem VARIOKIT in combinatie met de juiste engineering een passende oplossing voor dit uitdagende vraagstuk.

Klantgegevens

Aannemer Strukton Civiel Zuid realiseerde een splinternieuwe ‘witte brug’ over de Essche Stroom, in opdracht van gemeente Haaren. De brug heeft een overspanning van 34 meter en een breedte van 6 meter. Het beton wordt in het werk gestort. Voor het toepassen van de juiste bekistingsoplossing werd de hulp van PERI ingeschakeld.

Voordelen voor de klant

Snelle doorlooptijd door prefab. Ontzorgd door engineering.

 • Flexibel dekbekistingssysteem ingezet bij prefab elementen
 • Een veilige en passende constructie gerealiseerd met VARIOKIT
 • Dankzij een prima prijs-kwaliteitverhouding is het PERI systeem uitermate geschikt voor huur bij kortlopende projecten
 • Proactief meedenken in oplossingen
 • Uitstekende engineering bij uitdagende projecten
 • Voorspanning van de brug al meegenomen in de engineering
 • Geprefabriceerde dekbekistingselementen dragen bij aan korte doorlooptijd van het project
 • Snelle be- en ontkisting dankzij ontkistingswagen opgebouwd uit VARIOKIT systeem
 • Prima onderlinge samenwerking tussen PERI en Strukton

PERI oplossing

Bij de realisatie van een nieuwe burg over de Essche Stroom is het flexibele VARIOKIT bekistingssysteem van PERI optimaal ingezet. De volledige vorm van de brug is prefab vooraf gemaakt in deze bekisting. Bij de engineering is er rekening gehouden met de snelheid en veiligheid binnen dit project. Prima samenwerking en een fantastische uitvoering zorgen voor een prachtig eindresultaat.

 • VARIOKIT voor de 18 prefab elementen
 • VARIOKIT voor de ontkistingswagen

In totaal ca. 290 m2 bekisting (inclusief werkruimte), voormontage door PERI