You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Appartementen | Arnhem

Project data

Locatie: Arnhem, Nederland

Bij dit redelijk volumineuze project is sprake van veel betonwerk, waarbij de detaillering van het gebouw voor de nodige uitdaging zorgt. PERI heeft voor Van Empel Betonwerken BV een ontwerp van de bekisting gemaakt op basis van de tekeningen. Dankzij goede uitwerking van de engineering kan er met minimale inzet van materieel een maximaal eindresultaat behaald worden. In goede samenspraak is het plan en vervolgens het complete systeem op poten gezet.

Door mensen in een vast stramien te laten werken, is een hoog tempo behaald en kunnen er meerdere wanden per dag worden gestort. In dit hoge tempo is het van cruciaal belang om voldoende inzetbaarheid van het bekistingsmateriaal te hebben. Dat bekistingsmateriaal moet voldoen aan hoge eisen: snel op te bouwen zijn met behulp van een kraan en na ontkisting moet er sprake zijn van een glad en strak eindresultaat.

PERI biedt niet alleen de juiste materialen, maar denkt mee met de klant. Wensen en eisen inventariseren en bekijken, uitdagingen in kaart brengen en samen met de klant tot passende oplossingen komen.

Van Empel Betonwerken BV heeft het PERI FB systeem gebruikt aan de buitenzijde om de bekisting veilig te kunnen plaatsen. Ook de BR schachtvlonders zijn ingezet in de liftkernen om te zorgen dat alle medewerkers veilig hun werk konden uitvoeren. 

Vereisten

Bij dit project zijn de eisen vanuit het bouwteam duidelijk: snelheid, kwaliteit en veiligheid.

Dit geldt voor zowel de producten als de diensten. Op hoge snelheid moeten er een aantal wanden per dag gestort kunnen worden. Het betonwerk moet een hoog afwerkingsniveau hebben en alle medewerkers moeten hun werk kunnen doen volgens de gestelde veiligheidsvoorschriften.

Klantgegevens

Voor de realisatie van het betonwerk van dit project, is Van Empel Betonwerken BV uit Bergeijk als onderaannemer ingeschakeld. Een uitstekend betonbedrijf dat alle betonwerk van groot tot klein en van eenvoudig tot complex aanpakt. Met behulp van de bekistingssystemen van PERI heeft Van Empel ook bij dit grote project laten zien wat ze in huis heeft.

Voordelen voor de klant

  • PERI levert een compleet assortiment: wandbekisting, kolombekisting, veiligheidsvlonders
  • Grote meerwaarde door mee te denken in engineering en levering van materialen
  • TRIO systeem: vermindering van de bekistingshoeveelheid en de bekistingstijd
  • TRIO kernbekisting eenvoudig te ontkisten d.m.v. TSE ontkistingselementen
  • Relatief snel te plaatsen met behulp van een kraan
  • Grote hoogtes en hoge toelaatbare betondruk mogelijk bij TRIO
  • QUATTRO kolombekisting is met slechts één kraanbeweging verplaatsbaar als complete unit inclusief schoren en stortplatform
  • Tijdsbesparend ontkisten en hogere oppervlakte klasses met het QUATTRO systeem
Directeur Van Empel Betonwerken BV
Johan van Empel
directeur Van Empel Betonwerken BV

“Een aantal jaar geleden hebben wij het DUO systeem aangeschaft bij PERI. We zijn zeer tevreden over het systeem en de dienstverlening van PERI, dus toen we gevraagd werden het betonwerk bij dit project te verzorgen, hebben we opnieuw voor PERI gekozen. Omdat er hier sprake is van hoge wanden, een hoge betondruk én een hoge werkdruk besloten we het TRIO systeem te huren. Het systeem is goed en kan snel met behulp van een kraan opgebouwd worden en bezorgt ons het gewenste resultaat: gladde en strakke wanden. De detaillering van het gebouw biedt veel uitdagingen, zoals veel rondingen. Ook de ondergrond, soms zand, soms boorpalen, bracht de nodige uitdagingen met zich mee. Maar hoe uitdagender, hoe leuker wij het vinden om te doen. Dan is het fijn dat je met PERI als partner samen kunt schakelen. Onze kennis en die van PERI vullen elkaar aan. Bovendien denken ze mee en kunnen ze flexibel schakelen als er wijzigingen zijn. De service, snelheid en inzet van het materiaal is, ondanks de Corona-tijd, erg goed gegaan. Die mooie samenwerking is één van de redenen die tot een optimaal eindresultaat leidt.”

PERI oplossing

Wanneer er sprake is van een groot betonwerk, met hoge wanden waar veel druk op komt te staan tijdens het storten, dan kies je voor het TRIO bekistingssysteem van PERI. Dit systeem kan relatief snel met behulp van een kraan opgebouwd worden. De grote hoge TRIO elementen zijn in dit project opgebouwd tot een hoogte van 6,5 meter met een hoge kwaliteit betonnen wanden tot gevolg. Ook het QUATTRO kolomsysteem is uitermate geschikt voor dit soort hoogtes met een glad en strak eindresultaat.