You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Gezinswoning voor gewonde politieagent uit St. Louis, Amerika

Project data

Locatie: Rock Hill, Missouri, Verenigde Staten

Op 8 april 2010 werd toenmalig politieagent Mathew Crosby neergeschoten toen hij een vrouw wilde helpen die het slachtoffer was van huiselijk geweld. Hij raakte hierbij tot aan zijn middel verlamd. PERI werd door McCarthy gecontacteerd om deel te nemen aan een initiatief van de St. Louis-gemeenschap. Dit initiatief werd geleid door The Crosby Crew en Schaub & Srote Architects en had als doel een huis te bouwen voor agent Crosby. De voormalige politieagent had in de loop der jaren in huurwoningen gewoond en verschillende operaties ondergaan. Daarnaast had hij door zijn zware verwondingen veel tegenslagen en psychologische problemen te verwerken gekregen.

McCarthy schonk de manuren en het beton voor de funderingen en PERI schonk de bekisting. Dit is de eerste keer dat McCarthy PERI’s DUO lichtgewicht systeem gebruikt voor de funderingen van een woonst. We vroegen McCarthy om feedback en hoe ze het gebruik van DUO ervaarden en legden het vast op camera.

PERI vond het een hele eer om aan dit project te mogen meewerken met McCarthy en bedankt iedereen van de politie voor hun hulp. Meer informatie vind je op www.crosbycrew.org.

Vereisten

De bekisting voor de funderingen van het huis moest handmatig geplaatst kunnen worden.

Klantgegevens

McCarthy Concrete

Voordelen voor de klant

Dankzij de lichte bekistingspanelen zijn er minder arbeidskrachten nodig en kan er sneller gewerkt worden.

Mario Cirio, Ploegbaas, McCarthy Concrete
Mario Cirio
Ploegbaas

De grootste voordelen van DUO zijn het lichte gewicht, de stevigheid, de stortsnelheid die het systeem aankan en de engineering – je kan de buitenhoeken ook als binnenhoeken gebruiken en omgekeerd. Het is een zeer gemakkelijk systeem om mee te werken. Je kan de panelen aan elkaar vastmaken en ze vervolgens rechtop zetten. Met panelen [van de concurrentie] zou dit veel meer werk zijn. Bovendien zou het waarschijnlijk riskanter en vermoeiender zijn.

Clinton White, Supervisor, McCarthy Concrete
Clinton White
Supervisor

Alles is zeer licht, niet enkel de panelen, maar ook de accessoires. Je hebt niet veel gereedschap nodig om de accessoires te bevestigen: je duwt ze er gewoon in met je hand, zonder dat er een hamer bij komt kijken. Dat bespaart je een pijnlijke elleboog of pols aan het einde van de dag. Het is echt knap hoe alles mooi in elkaar klikt. Met DUO heb je geen kraan nodig en dus ook geen kraanman. Dat bespaart heel wat kosten. Als je met zwaardere metalen of houten panelen werkt, heb je een extra arbeider nodig. Met DUO niet, want het weegt niet veel. (...) Je hoeft geen hooggeleerde te zijn om dat te snappen. Het past allemaal netjes in elkaar.

PERI oplossing

PERI DUO lichtgewicht bekisting