You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

DUO Kelder, Kralingen

Project data

Locatie: Rotterdam, Nederland

De DUO wandbekisting biedt een groot voordeel wanneer er sprake is van een beperkte werkruimte. Zoals wanneer er gewerkt moet worden aan funderingsherstel of de renovatie of realisatie van een kelder. Specialist in funderingstechnieken Van Dijk Maasland is daarom voor een project bij een woning in Kralingen tot aanschaf van het DUO systeem van PERI overgegaan. Het systeem is licht gewicht en snel en efficiënt in elkaar te zetten. De goed hanteerbare kleine elementen passen bovendien prima door de krappe toegang (van 1 m2) naar de kelder. Voor de moeilijke hoeken heeft PERI diverse hulpstukken beschikbaar binnen het DUO systeem.

Van Dijk heeft bij deze woning in Kralingen de kelderwand eenzijdig bekist met DUO. Ondanks het feit dat DUO gemaakt is van Polymeer, is het oersterk. Met behulp van dit PERI systeem kan het team van Van Dijk Maasland een waterdichte kelder voor zijn klanten realiseren, met gladde wanden. Bovendien werkt het team graag met het systeem vanwege het lichte gewicht en het geringe formaat van de bekistingspanelen. De snelheid in monteren en demonteren van dit systeem is top: er komt geen hamer aan te pas.

Inmiddels is de initiële 200 m2 DUO uitgebreid vanwege de toepasbaarheid in meerdere projecten.

Vereisten

Vanwege de zeer beperkte ruimte in de kelder, moet er enkelzijdig bekist (en gestort) kunnen worden. Met gebruikt van het juiste stempelwerk kan voldaan worden aan de eisen en kwaliteit van het gestorte beton. De bekisting moest door het gat in de gevel passen en op een makkelijke manier te monteren zijn.

Klantgegevens

Opdrachtgever: een particuliere woningbezitter heeft Van Dijk Maasland ingeschakeld voor funderingsherstel in combinatie met het realiseren van een kelder onder hun woning. Van Dijk Maasland past hierbij de DUO wandbekisting van PERI toe.

Voordelen voor de klant

Licht & mooi systeem. Voordeel in arbeid & snelheid.

  • Het bijzonder lage gewicht van de polymeer wandbekisting zorgen ervoor dat de panelen manueel verplaatsbaar zijn en daarmee is er sprake van optimaal gebruiksgemak
  • Dankzij het beperkte formaat van de systeemcomponenten, is de DUO zeer goed hanteerbaar en kan deze nagenoeg overal toegepast worden: zeker bij werkzaamheden in beperkte werkruimtes zoals bij funderingswerken en in kelders
  • Bijna alle DUO montages kunnen zonder gereedschap uitgevoerd worden, waardoor er snel en efficiënt gewerkt wordt
  • DUO is geschikt voor meerdere toepassingen bij diverse projecten en kan daardoor optimaal worden ingezet
  • PERI denkt altijd mee in een passende oplossing
Piet van der Linden
Uitvoerder bij Van Dijk Maasland

“Ons bedrijf maakte in het verleden al gebruik van de traditionele bekistingssystemen van PERI, maar deze zijn vrij zwaar en lomp en niet bruikbaar voor onze funderingsklussen. Op het moment dat ik hoorde van het DUO systeem, was ik snel om. Licht gewicht, hanteerbaar formaat, snel en efficiënt op te bouwen. Louter voordelen voor dit soort projecten. Dat vinden ook onze jongens die er mee moeten werken: binnen no-time zetten ze een kelder helemaal vol. En dat nagenoeg zonder gereedschap! Initieel was ik wat huiverig of de polymeer bekisting de betondruk wel zou kunnen dragen, maar na het eerste werk nam ik die woorden al terug: het werkt fantastisch! Het is even een investering geweest, maar die verdient zich snel terug. Niet alleen gezien de efficiëntie van het systeem, wat de snelheid in arbeid ten goede komt, maar ook gezien de meerdere projecten in de portefeuille waarbij ik het systeem kan toepassen. Daarom heb ik het ook verder uitgebreid. En niet geheel onbelangrijk: samen met PERI kijken we naar de juiste oplossing op basis van de standaardsystemen en zo komen we telkens tot mooie projectrealisaties.”

PERI oplossing

Bij projecten waar gewerkt moet worden met bekistingspanelen, die een relatief klein formaat moeten hebben en een licht gewicht, zit je met de DUO bekisting van PERI wel goed! Het gebruiksgemak is enorm doordat de paneelelementen manueel hanteerbaar zijn, snel, eenvoudig en zonder gereedschap op te bouwen zijn en dat allemaal in een beperkte werkruimte zoals bij dit soort funderingsprojecten.

  • 168 DUO paneelelementen van 135x60 cm
  • 72 DUO RS stelschoren (RS250/RS300)
  • 36 DUO voetplaten (RS 210/1400)
  • 686 DUO verbinders

Totaal voor dit project circa 200 m2 DUO