You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Liftkernen in winkelcentrum Marlo Center, Beverwijk

Project data

Locatie: Beverwijk, Nederland

Het PERI DUO bekistingssysteem is bij het Marlo Center in Beverwijk toegepast voor het realiseren van betonnen liftkernen. Verantwoordelijke onderaannemer voor het betonwerk was PVL Bouw uit Nieuwkoop. Zij kozen specifiek voor PERI DUO.

Doordat de staalconstructie reeds was geplaatst en de bekisting van de liftkernen niet door een kraan kon worden geplaatst, was uitvoering alleen mogelijk met een handzame bekisting. Het lichte paneel in combinatie met het eenvoudig manueel bouwen van het DUO bekistingssysteem bood dé ideale oplossing.

Vereisten

Voor de bouw van een liftkern is het zaak dat er zeer nauwkeurig recht omhoog gebouwd moet worden. Daarnaast was het een belangrijke vereiste dat de bekistingspanelen licht en handzaam waren omdat deze niet met een kraan geplaatst konden worden.

Klantgegevens

Opdrachtgever: Dreef Beheer B.V., Beverwijk

Architect: Koolstra & Partners, Kockengen

Aannemer: Ouwehand Bouw, Katwijk

Bouwadviesbureau: Progam Bouwmanagement, Barendrecht

Onderaannemer betonwerk: PVL Bouw, Nieuwkoop

Voordelen voor de klant

Bouwsnelheid omhoog, efficiënt en kostenbesparend gewerkt.

  • Klant vond in dit PERI systeem dé oplossing voor het kraanvrij bouwen van hoge liftkernen
  • De DUO panelen zijn uitermate geschikt voor betonwerkzaamheden omdat ze een hoge betondruk weerstaan
  • Het universele DUO systeem is veelzijdig inzetbaar: geschikt voor funderingen, wanden, kolommen, vloeren en balken waardoor de klant de meerwaarde bij diverse bouwprojecten zag
  • De eenvoud van het systeem en het lichte gewicht van de panelen zijn voor de klant belangrijke factoren geweest om tot aanschaf van het systeem over te gaan
Doordat de elementen lichtgewicht en makkelijk manueel verplaatsbaar zijn, is de bekisting volledig zonder kraan te plaatsen.
Rob van Dam
Projectleider bij PVL Bouw

“Het DUO paneelbekistingssysteem van PERI is onwijs flexibel, lichtgewicht en eenvoudig in gebruik. Een zeer prettig, handzaam en multifunctioneel systeem. Door de flexibiliteit van het systeem wordt het bij ons veelzijdig ingezet. We gebruiken het bij nagenoeg elke bouw, voornamelijk bij het storten van wanden en liftkernen. Ook bij gedeeltes die in één keer gestort moeten worden met bepaalde hoeken, biedt het PERI DUO systeem voordelen. Vooral daar waar het plaatsen van houten bekisting vaak te lang duurt en stalen bekisting te duur is. Doordat de elementen manueel verplaatsbaar zijn, is de bekisting volledig zonder kraan te plaatsen, wat een budget- en tijdsbesparing oplevert. Wij zijn enthousiast!”

PERI oplossing

Het PERI DUO bekistingssysteem is door PVL Bouw voor dit project aangeschaft. Door het gebrek aan ruimte voor een kraan, konden -dankzij het DUO systeem- de 12 meter hoge liftkernen in het Marlo Center gerealiseerd worden. De lichte en handzame panelen zijn per schot opgebouwd waardoor PVL Bouw in staat was om elke dag beton te storten.

  • Totaal 90 m2 DUO
  • DUO : het paneelbekistingsysteem van PERI heeft een minimaal aantal verschillende systeemcomponenten en is daarmee eenvoudig en erg handzaam in gebruik.
  • Het element is in verhouding dun waardoor er weinig ruimte nodig is om het te kunnen plaatsen en aanbrengen.
  • PERI adviseert in de bouwfasering ten aanzien van de stortsnelheid van het beton voor een optimaal resultaat