You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

NACH | Amsterdam

Project data

Locatie: Amsterdam, Nederland

In Amsterdam wordt de grootste rechtbank van Nederland gebouwd. Dit gebouw komt op de kruising van de Zuidas en de Parnassusweg en biedt 47.250 m2 ruimte aan kantoren, 30 zittingszalen waaronder 1 masterzaal , 6 grote rechtszalen en 23 reguliere zalen, verhoorkamers en een gehechtengebied. In 2020 zal het gerechtsgebouw in gebruik genomen worden en biedt dan plaats aan 1.200 medewerkers. De totale kosten worden geschat op ruim 235 miljoen euro. Het wordt 10 bouwlagen hoog en door de sprekende opbouw zal het van ver zichtbaar en herkenbaar zijn. Verder valt het gebouw op door de grote ramen in de gevels vanaf de begane grond tot voorbij de halve hoogte. Red Betonbouw zorgt, in opdracht van de firma Heijmans, voor de realisatie van de hoge betonnen wanden en maakt hiervoor gebruik van PERI bekisting.

Vereisten

 • De ruim negen meter hoge betonwanden van de 3 eerste lagen van de bovenbouw moesten in één keer gestort kunnen worden.
 • De samengestelde bekistingspanelen van maar liefst 48 m2 moesten per kraan in één keer verplaatst kunnen worden.
 • De arbeiders moesten veilig kunnen werken op grote hoogtes en overal gemakkelijk bij kunnen.
 • Het bekistingswerk moest zo snel en kostenefficiënt mogelijk gerealiseerd worden.
 • Esthetisch was een rustig, geordend en symmetrisch centerpatroon vereist.

Klantgegevens

Red Betonbouw B.V.
Röntgenstraat 1
3261 LK Oud-Beijerland
Nederland

Voordelen voor de klant

 • Door 3 MAXIMO panelen op elkaar te plaatsen, kon de klant een muur van 9,90 (!) meter hoog in één keer storten. En kon de hele bekistingsconstructie in één keer verplaatst worden om de volgende wand te storten.
 • In de montagehal van PERI in Schijndel werd vooraf een proefopstelling van 3 MAXIMO-panelen incl. MKX veiligheidsplatforms gemonteerd, getest en waar nodig verder geoptimaliseerd. Op die manier kon PERI de perfecte bekistingsoplossing aanbieden.
 • Dankzij de éénzijdige verankering van de MAXIMO bekistingspanelen waren er minder werksteigers nodig en kon er aanzienlijk sneller be- en ontkist worden, waardoor er flink bespaard werd op arbeidstijd.
 • De goede service en het goede teken- en engineeringswerk boden extra voordeel op de bouwplaats.
 • Bovendien werken de medewerkers van RED Betonbouw al jaren met de MAXIMO paneelbekisting, waardoor het bekistingssysteem bij hen goed bekend is.
Dennis Bouwmeester
Hoofduitvoerder voor RED Betonbouw

“PERI heeft goede producten waarmee we graag werken en waar we goed vertrouwd mee zijn. De MAXIMO bekisting is een goede kist waarmee snel gewerkt kan worden dankzij het éénzijdige verankeringssysteem. Het geeft ook een mooi symmetrisch patroon van ankergaten. Bovendien waren dankzij de MKX veiligheidsplatforms, die aan de bekisting waren voorgemonteerd, geen extra steigers nodig.”

PERI oplossing

 • MAXIMO wandbekisting: meerdere MAXIMO panelen werden aan elkaar gemonteerd waardoor de 9,90 meter hoge wanden in één keer gestort konden worden.
 • MXK platforms:  deze werden op de bouwplaats aan de  MAXIMO bekisting bevestigd en kant en klaar geplaatst. Snel, veilig, efficiënt. Het is voor het eerst dat de MXK platformen op een bouwplaats in Nederland werden gebruikt. En met succes!