You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

Uitkijkpunt langs de A9, Amstelveen

Project data

Locatie: Amstelveen, Nederland

Om de werkzaamheden, zoals de bouw van de verdiepte ligging, ‘live’ te kunnen volgen, is er een uitkijkpunt gebouwd langs de A9 bij Amstelveen. Via een QR-code kunnen geïnteresseerden bovendien bekijken hoe de omgeving eruit komt te zien als het werk klaar is. Bij de officiële start van de bouw van dit megaproject, in maart 2021, bezocht demissionair minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) het uitkijkpunt. Het uitkijkpunt is open van woensdag tot en met vrijdag tussen 13.00 en 17.00 uur en zal straks onderdeel uitmaken van de (fiets)rondleidingen. Het uitkijkpunt is aangekleed met bouwdoeken waarop afbeeldingen en foto’s te zien zijn uit het nabijgelegen Cobra Museum. Dit is door ‘Buurbouw’ gerealiseerd zodat er tijdelijk een gratis openluchtexpositie is ontstaan.

Al eerder realiseerde PERI een verglijkbaar uitkijkpunt langs de Rijnlandroute dus de knowhow op het gebied van engineering van een uitkijkpunt is bij PERI paraat. Tel daarbij op dat PERI snel en kwalitatief hoogwaardig materiaal kan leveren en de keuze voor PERI is een logisch feit. Het uitkijkpunt is gebouwd met behulp van het PERI UP Steigersysteem, door Steigerbouw van der Panne.

Vereisten

Omdat het uitkijkpunt openbaar toegankelijk is, moet deze voldoen aan de veiligheidsnormen voor publiek en onder vergunning gebouwd zijn. Daarnaast is het van belang dat de veiligheid op andere fronten ook gegarandeerd is. Het uitkijkpunt moet naast stabiel ook inklim- en vandalismebestendig zijn. Het standaard PERI UP Steigersysteem biedt de perfecte mogelijkheden hiervoor. Het uitkijkpunt is voorzien van publiekstrappen en publieksveiligheidsleuningen. Er zijn speciale vloerelementen aangebracht die struikelgevaar minimaliseren. Ten behoeve van de stabiliteit en vanwege de windbelasting op de locatie, zijn er 2500 kilograms contragewichten in het systeem verwerkt. Uiteraard zijn er eisen aan de levensduur gesteld omdat het uitkijkpunt er gedurende het gehele bouwtraject moet staan. Vanwege de strakke planning, moest er snel geleverd en gebouwd kunnen worden.

Klantgegevens

Aannemerscombinatie VeenIX

Voordelen voor de klant

 • Klant- en oplossingsgerichte bouwpartner
 • Klantondersteuning door projectmanagement en supervisor van PERI
 • Dankzij snelle levering is strakke planning gehaald
 • Pro-actief meedenken in engineering
 • Goede communicatie, korte lijnen, snel schakelen
 • Publieksvriendelijk ingericht
 • Kwalitatief hoogwaardige materialen voor optimale veiligheid
 • Oplossingsgericht tijdens het project
 • Inklim- en vandalismebestendig Klant ontzorgd door ervaren montagepartij in te zetten
 • Optimale veiligheid voor het publiek
Tim Viets, hoofd werkvoorbereiding VeenIX
Tim Viets
Hoofd werkvoorbereiding VeenIX

 

“PERI is dé geschikte bouwpartner voor deze klus omdat ze snel kunnen leveren vanuit een grote voorraad en de juiste knowhow hebben op het gebied van de benodigde engineering voor uitkijkpunten. Dus de keuze was snel gemaakt. Tijdens het proces merkten we al snel dat PERI een partij is die proactief meedenkt en oplossingsgericht te werk gaat op het moment dat er bijvoorbeeld enkele vergunningsbezwaren aangepakt moesten worden. Korte lijnen, snel schakelen en een goede open communicatie zijn in zulke gevallen belangrijke factoren. Op het gebied van engineering denkt PERI goed mee in zaken als uitdagingen ten aanzien van de stabiliteit vanwege de wind, maar ook hoe het object inklim- en vandalismebestendig gemaakt kan worden. Zo kan het materiaal bijvoorbeeld niet gedemonteerd worden zonder de juiste hulpstukken. Inklimmen is niet mogelijk en toegang is slechts mogelijk via de trapopgang. Steigerbouw van der Panne heeft het uitkijkpunt met behulp van het standaard PERI UP Steigersysteem gemonteerd. Zij kennen het PERI materiaal zeer goed omdat zij er vaak mee werken. Bovendien werken zij netjes en efficiënt. PERI houdt de coördinatie gezien de strakke planning en zorgt dat onoverkomelijkheden tijdens de bouw snel worden opgelost. Het is prettig om met een klantgerichte en oplossingsgerichte bouwpartner als PERI te werken.”

PERI oplossing

Langs de A9 bij Amstelveen is een uitkijkpunt gebouwd met het PERI UP steigersysteem door Steigerbouw van der Panne. De hoogwaardige kwaliteit van het PERI UP Steigersysteem én de kennis en ervaring van PERI op het gebeid van publieksvriendelijke uitkijkpunten zorgt ervoor dat er een veilig en stabiele toren staat. Vanaf dit uitkijkpunt hebben geïnteresseerden zicht op de werkzaamheden van dit grootschalige wegenbouwproject en kunnen ze m.b.v. een QR-code zien hoe de toekomstige omgeving eruit zal gaan zien.

 • PERI UP materiaal voor het uitkijkpunt
 • Publiekstrappen
 • Publieksveiligheidsleuningen
 • Speciale vloerelementen geschikt voor publiek