You are on PERI's international website. Click here to switch to PERI USA. Click here to view all PERI websites.

14
dec.
14
dec.

PERI gaat verder in nieuwe Benelux-structuur

14 dec. 2017


Eenmaking onderstreept ambities om nummer één te worden, Schijndel

Schijndel, 14 december 2017 – PERI Nederland, België en Luxemburg fuseren vanaf 1 januari 2018 tot PERI BeNeLux. Deze gezamenlijke organisatie past binnen PERI’s ambitie om dankzij hun gebundelde krachten en sterke lokale focus het allerbeste resultaat te halen en de nummer één te worden op de Benelux-markt. Om die ambitie kracht bij te zetten, investeert PERI flink in deze nieuwe entiteit, onder andere door extra personeel aan te nemen.

Synergieën

De fusie tot PERI BeNeLux is een mijlpaal in PERI’s strategie om de krachten van de drie landen te bundelen en ter beschikking te stellen van de hele regio. Reiner Schwarz, managing director PERI BeNeLux: “Dankzij synergieën en investeringen creëren we extra capaciteit en productvariatie. Zo zullen we onze Belgische opslagterreinen, die we dit jaar hebben uitgebreid tot 27.000 m², ook gebruiken voor Nederlandse projecten. En onze montagehal in het Nederlandse Schijndel, geschikt voor zeer complexe montages, is voortaan ook beschikbaar voor onze Belgische en Luxemburgse klanten. Met deze wisselwerking beantwoorden we optimaal aan de complexiteit van projecten in de hele Benelux. Uniek voor de Benelux-markt is dat we de specifieke delen die dat vereisen, op voorhand in onze montagehal monteren. Door de opening van de steigerfabriek in het Duitse Günzburg kunnen we ook voldoen aan de stijgende vraag naar steigers en compatibele bekistingen.”

Op organisatorisch vlak is de belangrijkste wijziging de nieuwe afdeling ‘Operations’, waarin PERI zijn orderadministratie en logistiek samenbrengt. Reiner Schwarz: “Zo bundelen we de knowhow van ál onze medewerkers en zetten we voor elk project de juiste experts in.”

40 jaar lokale marktkennis

Zowel PERI BeLux als PERI Nederland beschikken over meer dan 40 jaar ervaring op hun markten. PERI BeNeLux kiest er dan ook zeer bewust voor om deze lokale knowhow optimaal te blijven inzetten. Elk land behoudt daarom een country manager die rechtstreeks aan Reiner Schwarz rapporteert: Peter Dillen voor Nederland, Rudi Marinus voor België en Olivier Jantzen voor Luxemburg. Reiner Schwarz: “Op die manier blijven onze experts de enorme lokale marktkennis die ze hebben opgebouwd, toepassen op hun projecten. En onze klanten behouden hun vaste, lokale contactpersoon.”

Investeren in de toekomst

Zowel op internationaal als op Benelux-niveau investeert PERI fors in zijn groei. Niet alleen in materiaal en terreinen – zoals de uitbreiding in Boom en de nieuwe fabriek in Günzburg – maar ook in mensen. In 2017 nam PERI in de hele Benelux dertien extra medewerkers aan, wat de teller op 118 bracht. En ook het komende jaar zal PERI nieuwe medewerkers werven. “We hebben nu al vijf vacatures in de pijplijn en in de loop van 2018 komt daar nog een heel aantal banen bij. Die recruitment onderstreept onze ambities. Ik heb er enorm veel vertrouwen in dat de nieuwe structuur een belangrijke basis wordt voor een nog betere samenwerking met onze klanten. Samen gaan we onze ambitie om de nummer één in de Benelux te worden, waarmaken.”

 

Over PERI

PERI, leverancier van bekistingssystemen en ondersteuningen, wordt al meer dan veertig jaar gezien als vernieuwer in de bekistingsbranche. Met het hoofdkantoor in Weissenhorn, Duitsland, heeft het familiebedrijf als doel om het bekistingsproces sneller, lichter en veiliger te maken. Naast verbeteringen aan en realisaties van bekistingssystemen en ondersteuningen, levert PERI sinds 1998 ook materialen voor stellingbouw. Met wereldwijd 8.100 werknemers, 60 dochterondernemingen en meer dan 120 logistieke centra, bedient PERI zeventig nationale markten – goed voor een internationale omzet van 1,3 miljard euro in 2016.

In 1979 werden zowel PERI Nederland als PERI BeLux opgericht, om op 1 januari 2018 te fuseren tot PERI BeNeLux. In zijn vestigingen in Schijndel (NL), Boom (BE) en Contern (LU) stelt PERI BeNeLux in totaal 118 werknemers tewerk.

Meer info over PERI Nederland: www.peri.nl en op Facebook

Meer info over PERI BeLux: www.peri.be en op Facebook

 

Perscontact:

Contact PERI

Peter Dillen – peter.dillen@peri.nl – 00 32 (0)476 76 71 71

Contact LVTPR

Gijs van Beek – gijs@lvtpr.nl – 00 31 (0)30 65 65 070

Contact
Afdeling Marketing
+31 (73) 5479100
e-mail